Ako nezaspať dobu v ére obnoviteľných energií - Pressburg, Adrian Peter
Tradiční dominantní producenti ropy a zemného plynu sa musia prispôsobiť novým trendom a diverzifikovať svoje ekonomiky. Prepad cien čierneho zlata na svetových trhoch núti významných producentov ako je Nórsko a Saudská Arábia zbavovať sa svojej závislosti od petrodolárových príjmov. Nórsko v kategórii producentov zemného plynu je svetovou šestkou a prekonáva ôsmu Saudskú Arábiu. Význam investičných fondov v obidvoch krajinách. Ambiciózny projekt diverzifikácie hospodárstva Vízia 2030.