Ako o nás rozhodujú algoritmy - Záborský, Ján
Hoci sa najviac hovorí o algoritmoch Facebooku a Googlu, naše správanie ovplyvňuje oveľa viac skrytých algoritmov. Zbierajú o nás vstupné údaje a spracúvajú ich, aby nám ponúkli lepšie služby, alebo aby nás posúdili ako vhodného kandidáta do zamestnania či na získanie úveru. Toto všetko vybavia algoritmy bez toho, aby ste ich požiadali a len na základe údajov, ktoré už majú. Algoritmy sa stali neoddeliteľnou súčasťou obchodovania. Ak sú základom nedokonalé, či skreslené dáta, nastáva problém.