Systematic risk determinants - Majdúchová, Helena, 1963-
Alternatívne prístupy k určovaniu systematického rizika - prehľad najdôležitejších súčasných štúdií zaoberajúcich sa koreláciou beta koeficientu a účtovných premenných. Dekompozícia systematického rizika podľa Brimble-Hodgsonovho účtovného modelu a 12 finančných premenných; testovanie tohto modelu.