Integration of immigrants in European societies from the point of view of migration policies - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Počet migrantov v EÚ neustále narastá. Najnovší vývoj integračných politík v krajinách EÚ. Hodnotenie hlavných výsledkov konkrétnych imigrantov na trhu práce v hostiteľských krajinách. Pozornosť je tiež venovaná mladým (15-34 r.), narodeným alebo v zahraničí, alebo v hostiteľskej krajine z rodičov imigrantov, ktorí sa často stávajú meradlom pre úspech, či neúspech integrácie.