Actual questions of risk Management in models affecting enterprise performance - Šofranková, Beáta
Návrh modelu na posúdenie výkonnosti podniku, ktorý akceptuje výsledky vybraných finančných indikátorov, modelov ex ante a rizík. Pri identifikácii rizík boli aplikované dva prístupy k výpočtu nákladov na vlastný kapitál. Prvý prístup vychádzal z výpočtu nákladov na vlastný kapitál modelom CAPM, s akceptáciou externých a syste¬matických rizík. Druhý prístup bol založený na Build-up modeli s akceptáciou interných a nesystematických rizík.