Menej áut a viac zážitkov, alebo dajme cestovnému ruchu šancu - Malachovský, Andrej
Jednostranné zameranie slovenskej ekonomiky na automobilový a strojársky priemysel a možný rizikový vývoj. Chýbajúce vlastné prostriedky na investície do infraštruktúry. Protiklad - výrazné investície súkromného sektora do cestovného ruchu SR. Štatistické údaje o vývoji v cestovnom ruchu na Slovensku po r. 1998.