Osoby povinné platiť daň z pridanej hodnoty v SR v roku 2017 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Osoby povinné platiť daň z pridanej hodnoty v Slovenskej republike upravuje § 69 zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. Povinnosť platiť DPH vzniká nielen zdaniteľným osobám registrovaným pre daň podľa § 4 až § 7a zákona o DPH, ale aj zdaniteľným osobám neregistrovaným pre daň a tiež osobám, ktoré nie sú zdaniteľnými osobami (napr. FO – občanom alebo právnickým osobám, ktoré nie sú zdaniteľnými osobami). Ilustračné príklady.