Softvér z hľadiska zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia (licenčné poplatky) - Brnová, Miroslava
Pri riešení daňových otázok vznikajúcich pri medzinárodných daňových vzťahoch v súvislosti s daňou z príjmov je potrebné vychádzať z daňových zákonov platných na území Slovenskej republiky, a to najmä zo zákona: č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. a č. 563/2009 Z. z. o správe daní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. s prihliadnutím na medzinárodné zmluvy, a to predovšetkým zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia v odbore daní z príjmov a z majetku, ktorými je SR viazaná a ktoré vychádzajú z Modelovej zmluvy OECD a jej komentára.