Okružná úloha s minimalizáciou emisií s časovými oknami a heterogénnym parkom vozidiel - Brezina, Ivan, 1963-
Modelovanie prepravy so znižovaním spotreby paliva prostredníctvom modelu minimalizácie emisií s časovými oknami s rôznymi kategóriami vozidiel. Na rozdiel od klasickej okružnej úlohy s obmedzenými kapacitami, v ktorom sa minimalizuje celková prejdená vzdialenosť, v prezentovanom modeli sa minimalizuje spotreba paliva odhadnutá v závislosti od kategórie vozidla a jeho užitočného zaťaženia. Výsledný model je rozšírený o ohraničenia časových okien.