Elektronike dominujú televízory, rast odvetvia ťahajú autá - Nejedlý, Tomáš
Automobilový priemysel mení tvár slovenskej elektrotechniky. Elektrotechnický priemysel bol aj v r. 2016 druhým najväčším odvetvím ekonomiky. Významní hráči v elektrotechnike na Slovensku sú takmer výhradne veľké zahraničné, resp. nadnárodné spoločnosti. Prím hrajú Kórejská republika a Nemecko. Takmer polovicu tržieb vytvorili výrobcovia televízorov. Tvár elektrotechnického priemyslu výrazne menia automobilky. Vybrané ukazovatele elektrotecnického priemyslu.