Malé banky prechádzajú búrlivejším obdobím. Slovenský trh je menší o dve banky
Podmienky v slovenskom bankovom trhu diktuje dlhodobo veľká trojka: Slovenská sporiteľňa, Všeobecná úverová banka a Tatrabanka. Hodnotenie podľa analytikov Pavla Škriniara, Jany Kováčovej a Maroša Ovčiarika.