Cryptocurrencies under Slovak act on accounting - Matuský, Tomáš
Pojem kryptomeny - virtuálne meny, digitálne peniaze. Posúdenie kryptomien ako prostriedku výmeny z pohľadu účtovníctva v SR. Nakoľko vo svete, ani na Slovensku neexistuje žiadne usmernenie, ktoré by špecifikovalo účtovanie kryptomien, je potrebné vychádzať zo všeobecných ustanovení úpravy účtovníctva. Najznámejšia kryptomena - bitcoin, vývoj ceny bitcoinov. Identifikácia dvoch možných prístupov k účtovaniu kryptomien podľa slovenskej právnej úpravy účtovníctva v závislosti od spôsobu ich použitia.