Intangible assets and their macroeconomic effects: an overview - Mrázková, Silvia
Nehmotné aktíva ako významný komponent firemných aktív. Nejde len o práva duševného vlastníctva, ale aj o nehmotné aktíva v širšom zmysle slova, napr. investície do zlepšovania podnikových procesov, vzťahy so zákazníkmi a dodávateľmi, podpora odbornosti zamestnancov či samotný ľudský kapitál, ktorým firmy disponujú. Príspevok poskytuje teoretický prehľad prieskumov a makroekonomických štúdií, ktorých cieľom je poskytnúť relevantnejšie informácie o nehmotných aktívach na národných úrovniach jednotlivých krajín, predovšetkým v EÚ.