Národné a európske súvislsoti v právnej aplikácii finančnej asistencie bánk - Čunderlík, Ľubomír
Zákonom o bankách sa zaviedla autonómna právna úprava finančnej asistencie. Táto predstavuje špecifickú finančnoprávnu úpravu vo vzťahu k obchodnoprávnej úprave. Výrazným spôsobom dopĺňa európsku bankovú reguláciu, ktorá takéto reštrikcie neustanovuje. Napriek tomu je potrebné vykladať národnú právnu úpravu aj v súvislostiach práva EÚ, aby nedochá dzalo k tvorbe bariér pohybu kapitálu.