Komparace teplárenských koncepcí států střední Evropy - Dytrych, Simon
Teplárenstvo je v súčasnosti nevyhnutnou súčasťou európskej energetiky. Každý štát pristupuje k zabezpečeniu tepla pre svojich občanov odlišne aj keď v rámci EÚ prebiehajú snahy o unifikáciu. Porovnanie teplárenských koncepcií jednotlivých krajín (centrálne zásobovanie teplom, cenová politika). Stručný rozvoj teplárenstva.