Teória sociálnych aspektov sprevádzajúca sociálny rozvoj a blaho obyvateľstva - Dvornický, Igor, 1985-
Prístupy k definícii sociálnej politiky. Klasifikácia funkcií a nástrojov sociálnej politiky v demokratickej spoločnosti. Význam sociálnej ochrany v systéme sociálneho zabezpečenia. Rozvoj a význam sociálnej kvality naprieč európskym priestorom. Ekonomizácia a ekonomická efektivita sociálnej práce a sociálnych služieb.