Ropa ako jeden z faktorov ovplyvňujúcich mieru chudoby v Nigérii - Chmelová, Michelle
Teoretické základy pre vzťah medzi hojnosťou prírodných zdrojov a chudobou prostredníctvom teórie holandskej choroby a inštitucionálneho modelu a charakteristika súčasného stav úrovne chudoby v Nigérii vzhľadom na hojnosť ropy. Taktiež sa v príspevku zameriavame na formuláciu odporučení pre hospodársku politiku v oblasti dosiahnutia zmiernenia chudoby v krajine.