Cooperation between enterprises and the scientific environment in research and implementation of innovations - Nesterak, Janusz
Inovácie sú nevyhnutným faktorom zvyšovania produktivity a hospodárskeho rastu, najmä v súčasnosti, v období intenzívnych technologických zmien. Úroveň implementácie inovácií závisí od mnohých vonkajších faktorov, napr. od stupňa vzťahu medzi vedeckým a podnikateľským prostredím alebo od možností financovania. Relevantné interné faktory sa týkajú hlavne prípravy a záväzku dodávateľa a príjemcu implementovanej technológie.