Postavenie ekonomík subsaharskej Afriky na trhu s vybranými nerastnými surovinami - Hlavová, Natália, 1991-
Postavenie štátov subsaharskej Afriky na trhu s vybranými nerastnými surovinami, ktorými sú ropa, zemný plyn, zlato, diamanty, meď a koltán. Postavenie štátov subsaharskej Afriky na trhoch s vybranými surovinami autorka článku analyzuje prostredníctvom skúmania ich podielu na rezervách, produkcii a exporte daných surovín. Najvýznamnejšie postavenie majú štáty subsaharskej Afriky na trhu s diamantmi a koltánom.