Aktuálne postoje a výzvy diplomacie Francúzska - Mateašáková, Monika
Aktuálne postoje Francúzska k najdôležitejším otázkam medzinárodných vzťahov na základe oficiálnych vyhlásení predstaviteľov francúzskej vlády. Ciele a výzvy, pred ktorými stojí diplomacia Francúzska. Programové vyhlásenie francúzskej vlády k zahraničnej politike Francúzska, ktoré prehodnocuje súčasnú situáciu vo svete a obsahuje hlavné línie princípov uplatňovania zahraničnej politiky a strategických ekonomických cieľov.