Are the Transition Economies Balance-of-payments Constrained? An Aggregate and Multisector Approach Applied to Central and Eastern Europe - Soukiazis, Elias
Platobná bilancia môže pôsobiť ako obmedzenie miery rastu produkcie, pretože obmedzuje rast dopytu. Overenie toho, či hypotéza, že platobná bilancia obmedzuje rast je vhodná na vysvetlenie rastových výkonov niekoľkých ekonomík v strednej a východnej Európe, ktoré vstúpili do Európskej únie po roku 2004.