Súčasné postavenie vybraných krajín v rámci ukazovateľa konkurencieschopnosti a výzvy do budúcnosti - Chmelová, Michelle
Úroveň konkurencieschopnosti vybraných krajín so zreteľom na dosiahnuté postavenie v rámci medzinárodnej komparácie. Zhodnotenie súčasného postavenia krajín v medzinárodnom meradle . Vybrané faktory, ktoré v súčasnosti pôsobia na súťaživosť akými sú globalizácia, inovácie, ľudský kapitál a výdavky na vedu a výskum. Odporúčania pre politických tvorcov v oblasti napĺňania podmienok vedúcich k zvyšovaniu konkurencieschopnosti, ktorá prispieva k zvyšovaniu životnej úrovne vybraných krajín ako aj k dosahovaniu ekonomického rozvoja v dlhom období.