Cesta Evropské unie k arktické politice - Trávníčková, Zuzana
Rozsiahle územie Arktídy priťahuje pozornosť nielen arktických pobrežných štátov, ale aj ďalších aktérov a medzi nimi tiež Európsku úniu. Pohľad na arktickú angažovanosť EÚ vo formálnom i obsahovom smere.