Faktory zapojování nevládních organizací do OSN - Jebavá, Jaroslava
Nevládne organizácie, ktoré v minulosti ovplyvňovali medzinárodno-politické rozhodnutia len sprostredkovanie prostredníctvom lobby u predstaviteľov štátov, dnes vďaka ich pôsobeniu v OSN a iných medzinárodných organizáciach zaujímajú čoraz viac aktívnejší prístup. Analýza pôsobenia NGOs v OSN v súčasnom systéme.