Demographic, social and organizational charakteristics on the levels of mobbing and single cases of harassment: the multicomplex approach - Vveinhardt, Jolita
Zhodnotenie mobbingu a jednotlivých prípadov sexuálneho obťažovania na pracovisku v širšom kontexte. Určenie faktorov, vedúcich k vzniku týchto negatívnych javov. Výskum sa uskutočnil vo verejnom aj súkromnom sektore v štáte Litva. Výsledky priniesli dôvody rozšírenia šikany a harašmentu na pracovisku rôzneho typu, intentizity a rozmeru. Medzi najčastejšie príčiny mobbingu a obťažovania patria: vek zamestnanca, počet odpracovaných rokov, pozícia v pracovnej hierarchii, vzdelanie a pod. Sociálna prevencia na pracovisku.