More Exact Approaches to Modernization and Renewal of the Manufacturing Base - Daneshjo, Naqibullah, 1964-
Rozvojové stratégie v období globalizácie sú zamerané na rozvoj inteligentných výrobných konceptov s názvom Industry 4.0. Spoločnosti po celom svete budú nútené prijať tento koncept, najmä pokiaľ ide o udržiavanie konkurencieschopnosti. Jednou z najzávažnejších prekážok v rozvoji koncepcie inteligentnej výroby je fyzické a morálne zastarávanie výroby vo všeobecnosti. Prezentácia modelu, ktorý určí optimálny čas na spustenie modernizácie a obnovu výrobnej základne na základe formulovania a porovnávania nákladov na prostriedky výroby počas celého ich životného cyklu, vrátane zváženia ich morálneho zastarávania.