Priebeh socializácie obchodných podnikov a živností v Československu - Horbulák, Zsolt, 1972-
Československá cesta k socializmu po roku 1948. Povojnové udalosti v Československu. Zavedenie sovietskeho typu riadenia hospodárstva. Socializácia súkromného majetku. Zmena vlastníckych štruktúr v poľnohospodárstve. Vývoj počtu malovýrobných dielní v rokoch 1948 až 1960. Maloobchodná sieť podľa sektorov.