Možnosti a limity inkluzivního dobrovolnictví - Pospíšilová, Tereza
Inkluzívne dobrovoľníctvo predstavuje novodobý fenomén, zameraný na zrovnoprávnenie a zvýšenie kvality života osôb s postihnutím. Tento pojem sa spája s celou radou prínosov v rodine dobrovoľníkov, organizácii či komunity ako celku. Dobrovoľníctvo ako nástroj politiky inklúzie má však aj svoje medzery, vyžaduje formálne prvky programového riadenia a najma finančné a personálne zdroje. Stručná história a definície inkluzívneho dobrovoľníctva.