Limitované položky upravujúce základ dane právnickej osoby - Vanková, Lucia
Do zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. sa za ostatné roky premietli opatrenia, ktorými sa pokračuje v koncepčnom a systematickom boji proti jeho zneužívaniu, ale tiež opatrenia na podporu určitých oblastí podnikania. Jedným z týchto opatrení je aj spresnenie uplatňovania niektorých daňových výdavkov, a to v závislosti od výšky základu dane za príslušné zdaňovacie obdobie. Ilustračné príklady.