Byrokratická odysea podnikania v SR - Kollárová, Zuzana
Najväčšie prekážky v podnikaní na Slovensku kladie daňové a odvodové zaťaženie a množstvo registračných a administratívnych povinností. Opakujúcim sa problémom podnikateľského prostredia je nestabilita legislatívneho prostredia. Znížiť byrokratickú záťaž by mohla elektronizácia povinností a aj presadenie princípu jedenkrát a dosť v prípade poskytovania informácií štátnej a verejnej správe. Ak sa zákony menia ako na bežiacom páse, podnikatelia sa už prestávajú v zmenách orientovať.