Lidé v ohrožení: roboti jsou dokonalejší - Pružinová, Kristýna
Práca profesionálov v mnohých odboroch je ohrozená stále pokrokovejšou robotizáciou. Koniec éry vyšších profesií charakterizujú trendy: online dostupnosť, digitalizácia vedomostí, big data, umelá inteligencia, technologické systémy nahrádzajúce prácu ľudského odborníka, robotika, senzorika. Umelá inteligencia v niektorých oblastiach začína byť výkonnejšia ako človek. Niektorí vedci zdôrazňujú, že odborné profesie budú stále potrebné kvôli sociálnej interakcii a empatii.