EU enlargement: euroisation in the western Balkans - Országhová, Lucia, 1982-
Silná prítomnosť cudzej meny v okolí západného Balkánu ako dedičstvo politickej a hospodárskej turbulencie v 90. rokoch minulého storočia. Jednostranná euronizácia v Kosove (v rámci OSN 1244-1299)   a Čiernej Hore. Analýza prítomnosti cudzej meny v ekonomike, výhody a náklady vzhľadom na nedávnu hospodársku krízu.