Reproductive exponential dispersion model and lognormal distribution - Horáková, Galina
Jeden z možných prístupov stanovenia funkcií mier rizika i samotných mier, ktoré následne umožňujú analyzovať konkrétne riziko, je využitie exponenciálnych disperzných modelov. Cieľom príspevku ja prezentovať využitie jednej z tried disperzných modelov v súvislosti s lognormálnym rozdelením.