O bezpečnostných hrozbách v kontexte svetovej rizikovej spoločnosti Ulricha Becka - Škvrnda, František
Prínos U. Becka k rozvoju sociológie vo viacerých oblastiach a vplyv na sociálne vedy na konci 20. a začiatku 21. storočia. Vybrané aspekty sociologickej charakteristiky skúmania bezpečnosti a bezpečnostných hrozieb v kontexte Beckovej rizikovej spoločnosti.