Insurance - linked securities (ILS) - Smažáková, Lenka, 1991-
Cenné papiere naviazané na poistenie (ILS – insurance-linked securities) sú nástrojom na obchodovanie s peňažnými tokmi v poistení za účelom prenosu rizika. Poisťovňa (resp. zaisťovňa) emituje takéto cenné papiere z dôvodu, že nimi vie zvýšiť svoju poistnú kapacitu a vie získať takýmto spôsobom niekoľkoročnú alternatívu k zaistnému kontraktu. Tento článok sa zaoberá jedným z typov ILS a to katastrofickým dlhopisom.