Rozprava o princípe prednosti práva EÚ - vláda práva za hranicami štátu - Benko, Rastislav
Problematika vzťahu práva EÚ a vnútroštátneho práva z uhla pohľadu právnej teórie. Zameranie sa na právno-teoretické koncepty ako právny systém, suverenita či platnosť právnych noriem. Zdôraznenie úlohy komparatívnej rozpravy v rámci procesu ústavnej adjudikácie týkajúcej sa limitov Európskej integrácie a aplikácie práva EÚ. Koncept Hartovho pravidla uznania.