Transkultúrna ošetrovateľská starostlivosť: áno či nie? - Gulášová, Ivica
Dr. Madeileine Leiningerová - zakladateľka multikultúrneho ošetrovateľstva. Vývoj a rozdiely transkultúrneho ošetrovateľstva v Európe. Transkultúrna ošetrovateľská starostlivosť na Slovensku. Vzdelávanie v transkultúrnom ošetrovateľstve. Názory na transkultúrnu ošetrovateľskú starostlivosť. Názory sestier na problémy pri poskytovaní starostlivosti o pacientov a klientov z iných kultúr.