Návrat krivých uhoriek - Mihočková, Eva
V krajinách Vyšehradskej štvorky sa darí euroskeptickým stranám a až tri štvrtiny obyvateľov majú pocit, že západoeurópske štáty ich neberú ako rovnocenných partnerov (podľa prieskumu Nézőpont Intézet). Európska komisia v téme dvojakej kvality potravín vidí príležitosť podporiť proeurópske cítenie občanov nových členských štátov EÚ, ktorých antagonistické vnímanie Bruselu poznačila migračná kríza a dlhodobo sa cítia v európskom klube zaznávané. Súčasťou európskej regulácie by malo byť jednotné usmernenie na zmenu označenia produktov alebo na zjednotenie receptúr.