Kde hľadať náhrady akcií či dlhopisov - Záborský, Ján
Alternatívne investície sa snažia vyhnúť systémovým rizikám, ktoré so sebou nesú tradičné investičné nástroje. Nie sú však pre každého. Európska únia smernicu, ktorá mala vytvoriť jednotné podmienky pre hedžové a iné alternatívne fondy, presadila v roku 2013. Tieto fondy môžu využívať len profesionálni investori, čiže banky, poisťovne či penzijné fondy. Čo sa nachádza v alternatívnych investíciách.