Rebríčku škôl podľa záujmu firiem dominujú technické školy - Nejedlý, Tomáš
Rebríčku škôl podľa záujmu firiem o absolventov dominujú technické školy so zameraním na informačné technológie. Situácia na trhu práce tlačí firmy k tomu, aby zmierňovali nároky na nových pracovníkov. Snaha súčasnej generácie pracovať v prestížnej firme, zanechať po sebe stopu, mať prácu, ktorá je zaujímavá. Preferencie absolventov ukazujú, že slovenská ekonomika má naďalej problém so štruktúrou ponuky a dopytu po práci. Najžiadanejšie fakulty verejných vysokých škôl. Záujem zamestnávateľov o životopisy absolventov podľa odboru.