Dimenzie testológie - Kvapil, Roman, 1971-
Test ako diagnostický nástroj a nevyhnutný prostriedok na objektivizovanie výsledkov merania kognitívnych zručností učiaceho sa. Teoretické riešenie problematiky. Pedagogická a psychologická dimenzia testológie. Disciplinárna dimenzia testológie. Kulturologická a textologická dimenzia testológie.