Trhanie Španielska zabolelo všetkých - Pressburg, Adrian Peter
Katalánsky parlament v Barcelone prijal rezolúciu o vytvorení samostatnej katalánskej republiky. Španielsky senát ale na základe ústavneho článku 155 odvolal katalánsku vládu a zaviedol správu nad regiónom. Tichý odpor Kataláncov nevyhasol. Postoj vlády Európskej únie ohľadom autonómie Katalánska.