Zomrel Vitalij Čurkin veľká postava multilaterálnej diplomacie 21. storočia - Škvrnda, František
V New Yorku 20. februára 2017 náhle zomrel ruský diplomat – stály predstaviteľ a vedúci misie Ruskej federácie pri OSN Vitalij Čurkin, ktorý bol v tejto funkcii od apríla 2006. Svetoznámym sa stal najmä svojim zanieteným, rozhodným, ale vysoko profesionálnym vystupovaním na rokovaniach Bezpečnostnej rady OSN v rokoch, kedy ruská diplomacia výrazne zaktivizovala svoje pôsobenie a začalo sa protirečivo, pomaly, ale nezvratne presadzovať nové multipolárne usporiadanie svetovej politiky. Vitalij Čurkin - dôstojný partner aj protivník.