Forecasting probability of re-employment in Slovakia - Rublíková, Eva
Trh práce možno chápať ako na dynamický systém pozostávajúci z tokov ekonomicky aktívnych a neaktívnych osôb, ktorých status na trhu práce sa často mení. Analýza tokov z nezamestnanosti, konkrétne mesačné časové rady miery odtoku z nezamestnanosti, ktorá aproximuje agregovanú pravdepodobnosť opustenia nezamestnanosti a disponibilnú mieru nezamestnanosti na Slovensku počas obdobia od januára 2001 do decembra 2014.