Význam celoživotného vzdelávania pre zamestnanosť - Orbánová, Darina
Celoživotné vzdelávanie je potrebné chápať ako jeden z kľúčových článkov na dosiahnutie strategického cieľa Európskej únie – stať sa najdynamickejšou znalostnou ekonomikou vo svete. Zahŕňa všetky aktivity, ktoré sa uskutočňujú v priebehu života s cieľom zlepšiť vedomosti, zručnosti a schopnosti. Celoživotné vzdelávanie ako základný princíp výchovy a vzdelávania, uplatňovaný vo vzdelávacej sústave Slovenskej republiky, tvorí školské vzdelávanie a ďalšie vzdelávanie, nadväzujúce na stupeň vzdelania dosiahnutý v školskom vzdelávaní. Vzdelanie obyvateľov v SR.