Does the amount and time of recapitalization affect the profitability of commercial Banks? - Jagrič, Timotej
Účinky rekapitalizácie bánk na ziskovosť počas nedávnej globálnej finančnej krízy. Vykonali sa ekonometrické testy zo zberu dát 91 bánk EÚ a USA. Zistilo sa, že vyššie množstvo rekapitalizácie pozitívne ovplyvňuje ziskovosť s oneskorením. Čím vyššia je suma rekapitalizácie, tým rýchlejšie a efektívnejšie banky môžu odstrániť toxické aktíva a zároveň rozširiť obchodné aktivity s pozitívnym vplyvom na ich rast. Časový efekt rekapitalizácie na ziskovosť.