Aké chce byť nové Japonsko - Pressburg, Adrian Peter
Ministerský predseda Šinzó Abe po štrvtýkrát na čele japonskej vlády sa pokúša vyviesť krajinu z dlhoročnej letargie. Novotvar abenomika (Abeho ekonomika) sa objavil na ostrovoch pred piatimi rokmi, keď Š. Abe naordinoval chorľavému národnému hospodárstvu ozdravnú receptúru. Abe chce revitalizovať hospodásrtvo krajiny synergiou vývoja a výroby špičkovej civilnej a vojenskej techniky. Vláde pod jeho vedením ide o to, aby novelizovaná ústava prestala viazať ruky vývozcom najvyspelejšej techniky.