Income level inequality as a migration factor in EU countries - Trnovský, Karol, 1983-
Dôchodková nerovnosť v krajine pôvodu a bohatstvo cieľovej krajiny ako faktory migrácie. Ekonometrická analýza determinantov migrácie (so špeciálnym zreteľom na dôchodkovú nerovnosť) na údajoch z roku 2013 v 22 krajinách EÚ. Význam Giniho koeficientu.