Okamžité medzibankové platby prídu čoskoro. Už na budúci rok - Kláseková, Martina
Prevod peňazí v reálnom čase ponúknu kartové spoločnosti, start-upy aj banky, vznikne tak väčší priestor na znižovanie objemu hotovosti v obehu. Kartová spoločnosť Visa sprístupní Visa direct, platformu, ktorá umožní okamžité platby medzi účtami, ku ktorým je vydaná Visa karta. Od budúceho roka začne v EÚ platiť smernica o platobných systémoch, ktorá umožní Facebooku pripojiť sa k systému akejkoľvek európskej banky a z jeho účtu posielať a prijímať platby. Slovenské banky zatiaľ vyčkávajú.