Trends in the development of the education system of the Visegrad Four - Veselková, Alexandra
Porovnanie úrovne vzdelávacích systémov v krajinách Vyšehradskej štvorky s fínskym systémom vzdelávania na základe výsledkov výskumných štúdií projektu OECD PISA a indexu GCI Svetového ekonomického fóra. Analýza gramotnosti žiakov v rokoch 2003, 2006, 2009, 2012 a 2015. Vybrané faktory ovplyvňujúce úroveň vzdelávacieho systému. Kvalita vzdelávacieho systému a konkurencieschopnosť krajiny. Porovnanie vybraných ukazovateľov znalostnej ekonomiky.